Vanilka se hodí do všech sladkostí a sladkých pokrmů. Do koláčů, pudinků, keksů, sladkých tvarohů, náplní do dortů, bábovky, kompotů apod.
CHUŤ a VŮNĚ: Vanilka má sladkou sladkou, specifickou vůni. Aromatické látky vanilky nejsou příliš těkavé, cítíme ji víc chutí, než čichem.
VYUŽITÍ: Vanilka se hodí do všech sladkostí a sladkých pokrmů. Do koláčů, pudinků, keksů, sladkých tvarohů, náplní do dortů, bábovky, kompotů apod.
Opravdu přírodní vanilkový cukr si připravíme:
Z celé vanilky – do nádoby, ve které máte v kuchyni cukr, zapíchnete lusk vanilky. Vanilkové aroma pomalu přechází do cukru, takže můžete postupně cukr odsypávat a zase přidávat nový a lusk bude ovoňovat Váš cukr několik let.
Z mleté vanilky – rozmícháním malého množství mleté vanilky s cukrem.
Do kompotu můžeme přidat malé množství mleté vanilky anebo s ovocem povařit celý lusk. Lusk je potom možné usušit, vložit zpět do cukru a používat opakovaně.
Do kompotu můžeme přidat malé množství mleté vanilky nebo s ovocem povařit celý lusk. Lusk je potom možné usušit vložit zpět do cukru a používat opakovaně.