Skořice – indonéská, cejlonská

Skořice je jedno z nejstarších koření. Používáme ji do slaných pokrmů čínské a indické kuchyně a do všech sladkých pokrmů.

CHUŤ a VŮNĚ: Skořice má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni.

Cejlonská (pravá) skořice má velmi jemnou, vyváženou a sladkou chuť s bohatou vůní a nádechem tropických plodů a nezaměnitelné příjemné aroma.

VYUŽITÍ: Skořice je jedno z nejstarších koření. Používáme ji do slaných pokrmů čínské a indické kuchyně a do všech sladkých pokrmů. Všechno co sladíme cukrem, můžeme také sypat skořicí – kaše, moučníky, kompoty, pudinky, jablkový závin, svařené víno, punče apod. Zajímavou chuť docílíme i přidáním trochy skořice do kávy.
Podporuje trávení a odstraňuje nepříjemný pach z úst.

Jedinečná cejlonská skořice má jemnější chuť a vůni. Obsahuje menší množství kumarinu oproti jiným typům skořic z jiných oblastí. Používáme ji do slaných pokrmů čínské a indické kuchyně a do všech sladkých pokrmů. Všechno co sladíme cukrem, můžeme také sypat skořicí – kaše, moučníky, kompoty, pudinky, jablkový závin, svařené víno, punče apod. Zajímavou chuť docílíme i přidáním trochy skořice do kávy.
Cejlonská (pravá) skořice je jeden z typů skořice – jemnější.