Kardamom

Kardamom je jedním z nejjemnějších a také nejdražších koření. Chutná kořenitě a nasládle, jakoby citronově.

CHUŤ a VŮNĚ: Kardamom chutná kořenitě a nasládle, jakoby citronově.

VYUŽITÍ: Kardamom je jedním z nejjemnějších a také nejdražších koření. Zelený kardamom jsou plody a zrna jsou semena téže rostliny. Chutná kořenitě a nasládle, jakoby citronově. Kardamomem se ochucuje vánoční pečivo, ovocné zákusky a kompoty. Hodí se do jakéhokoli sladkého jídla. Aromatizují se jím steaky, mletá masa, masové vývary a pokrmy z kuřat.  Arabové jím ochucují kávu, je pro ně symbolem pohostinství. Je vhodný i k ochucení čaje.
Celý zelený kardamom se hodí ke kořenění nápojů, jako jsou čaje, káva, víno, cider a limonády.