Indonesia Kerinci Gunung Tujuh Sumatra Wet Hulled Honey (250g)

259,00  vč. DPH

Kategorie: Káva z Asie a Oceánie
Záruka: 1 rok
Množství: 250 g
Odrůda kávy: Arabica
Země původu: Indonésie
Zpracování kávy: Honey
Vůně před zalitím: Svěží, eukalyptová, kořeněná.
Vůně po zalití: Hutná, švestková povidla.
Chuť: Plné tělo, vyšší lískooříšková hořkost, vyšší acidita s citrusy, mango, vyšší sladkost.
Dochuť: Citrusová s javorovým sirupem.

Detailní popis produktu

Členové družstva Koerintji Barokah Bersama žijí a pracují na úpatí největší hory ostrova, sopky Kerinci. Kolem sopky roste díky velice výživné sopečné půdě bujná vegetace. Družstvo bylo založeno teprve v polovině roku 2017 a přesto již má vybudovanou plně vybavenou pražírnu a centrum pro cupping. Farmáři také mají k dispozici technickou podporu a dostávají sazenice stromů pro zastínění farem.

Většina farmářů na Sumatře má malé farmy od 0,5 do 2,5 ha a kromě kávy pěstují také ovoce a zeleninu a často po sklizni kávy pracují na sousedních čajových plantážích jako nájemní pracovníci. Farmáři se do družstev organizují stále častěji, jelikož díky tomu mohou sdílet prostředky, organizovat společná školení a vyjednat si lepší ceny pro odkup kávy.

V Indonésii se káva zpracovává zvláštní metodou zvanou Giling Basah (anglicky wet hulled). Ta je velice podobná metodě „honey“, liší se tím, že po odstranění slupky a části dužiny jsou zrna vysušena jen krátce a zbylá dužina a pergamenová vrstva je odstraněna za relativně vysoké vlhkosti zrn (25 – 50 %). Tento proces se používá jen ve velice vlhkých oblastech světa, jelikož je náročnější na zpracování.

Země: Indonésie
Ostrov: Sumatra
Odrůda: Andung Sari, Sigarar Utang
Zpracování: Wet Hulled Honey
Kvalita: Grade 1
Nadmořská výška: 1400 -1700 m.n.m.