Hořčice bílá

Hořčice je palčivé koření, které nemá výraznou vůni. Bílá hořčice se používá ke kořenění nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád a nálevů do salátů, ale i ke kořenění minutek.

CHUŤ a VŮNĚ: Hořčice je palčivé koření, které nemá výraznou vůni.

VYUŽITÍ: Hořčice je palčivé koření, které nemá výraznou vůni. Bílá hořčice se používá ke kořenění nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád a nálevů do salátů, ale i ke kořenění minutek.
Z hořčičné moučky lze připravit hořčici rozmícháním s tekutinou (vodou, octem, mlékem nebo pivem), moukou, solí, cukrem, kořením podle chuti. Podle tradiční lidové medicíny se používá také k obkladům při revmatizmu, ale pozor: dráždí kůži.
Černá hořčice se používá především do pokrmů indické kuchyně, kde je vhodné ji předem opražit na oleji.