Estragon

Lístky nebo větvičky estragonu (Pelyněk Kozalec) se u nás tradičně používají k aromatizaci octa. Je to důležité koření francouzské kuchyně, která estragon přidává k sýrům, do listových salátů, vaječných pokrmů (i omelet), ke kuřatům a rybám, k ochucení hořčice a salátových zálivek, pomazánek (např. rozetřený s máslem).

CHUŤ a VŮNĚ: Má jemnou a různorodou chuť a vůni, listy estragonu mají jemnou hořkosladkou kořeněnou chuť.

VYUŽITÍ: Lístky nebo větvičky estragonu (Pelyněk Kozalec) se u nás tradičně používají k aromatizaci octa. Do láhve octa přidáme větvičku nebo lžíci estragonu. Je to důležité koření francouzské kuchyně, která estragon přidává k sýrům, do listových salátů, vaječných pokrmů (i omelet), ke kuřatům a rybám, k ochucení hořčice a salátových zálivek, pomazánek (např. rozetřený s máslem). Delší tepelná úprava ubírá estragonu na chuti, proto je lépe jej přidat až ke konci.