Citronela řezaná (Citronová tráva)

Citronela (citronová tráva) je vysoká tráva, která se hojně pěstuje v tropické jihovýchodní Asii, především pro výrobu silice. Používá se do pokrmů jihovýchodní Asie (thajské, indonéské, vietnamské kuchyně), kterým dodává citronovou příchuť. Hodí se do Kari pokrmů, polévek, k rybám, měkkýšům, drůbežímu i vepřovému masu, do bylinných čajů.

CHUŤ a VŮNĚ: Všechny části citronové trávy jsou charakteristické silně citronovou vůní.

VYUŽITÍ: Citronela (citronová tráva) je vysoká tráva, která se hojně pěstuje v tropické jihovýchodní Asii, především pro výrobu silice. Používá se do pokrmů jihovýchodní Asie (thajské, indonéské, vietnamské kuchyně), kterým dodává citronovou příchuť. Hodí se do Kari pokrmů, polévek, k rybám, měkkýšům, drůbežímu i vepřovému masu, do bylinných čajů. Po vaření zůstávají stonky vláknité a tuhé, proto do některých pokrmů je lépe ji pomlít.
V minulosti se používala k uvolnění nadýmání a pro uklidnění.