Bobkový list

Bobkový list patří do každé marinády k masu, hlavně ke zvěřině, do zeleniny nakládané v octě. Každá omáčka k masu se koření bobkovým listem, ale opatrně, obvykle stačí jeden list. Koření hraje v omáčce prim! Staré přísloví říká, že omáčka v kuchyni je stejně důležitá jako dirigent v orchestru.

POPIS: Bobkový list je sušený list vavřínu ušlechtilého. Vavříny jsou stálozelené keře a stromy, které mohou dosáhnout značné výšky – 10 až 20 metrů. Jsou to nejen nádherné okrasné stromy, ale jejich listy se používají jako koření a také jsou symbolem vítězství. Původem je pravděpodobně z Malé Asie, dnes je pěstován v celém Středomoří. Jedním z největších producentů je Turecko.

CHUŤ a VŮNĚ: Bobkový list má své specifické aroma a nahořklou chuť.

VYUŽITÍ: Bobkový list patří do každé marinády k masu, hlavně ke zvěřině, do zeleniny nakládané v octě. Každá omáčka k masu se koření bobkovým listem, ale opatrně, obvykle stačí jeden list. Koření hraje v omáčce prim! Staré přísloví říká, že omáčka v kuchyni je stejně důležitá jako dirigent v orchestru